Les 3 branques del projecte

Menjador

Segons les darreres xifres, són més de 1.300 persones les que acudeixen als serveis socials i a les parròquies i a l’Associació de veïns i veïnes a recollir menjar de manera periòdica. Però des dels Centre d’Atenció Primària cada cop es detecten més famílies, fora del circuit de serveis socials, que estan passant una situació d’extrema necessitat.

Volem arribar a oferir 100 àpats diaris, de dilluns a divendres (càtering). 
A més, tenim pensat fer reforç escolar i berenar.
I també serem punt de lliurament del menjar de les recaptes que es fan al barri dinamitzades pel Pla de Desenvolupament Comunitari.

Tenim un projecte molt xulu que resulta d'aprofitar una casa de fusta que ens cedeix un particular, obrir-la per la meitat i ampliar-la amb dos mòduls prefabricats per tal que tingui prou capacitat. Ja hem començat les obres!

Un cop tinguem la sala diàfana, les possibilitats per fer tallers i formacions diverses s'amplien infinitament ;·)


Hort

Una bona part del solar el volem dedicar a promoure un hort urbà per tal que les persones usuàries del menjador i altres col·lectius vulnerables del barri puguin cultivar i recollir productes frescos i de quilòmetre 0.

L’hort està pensat amb criteris sostenibles ja que l’hem fet amb material reciclat (caixes de fruita i palès d’obra) i aprofitarem el sobrant orgànic del menjador per compostar i fer l’adob.


Art

Contemplem un espai per poder-hi dur a terme tallers d’expressió plàstica, cinema a la fresca i altres activitats de caire cultural i artístic, tant per a persones usuàries del menjador com per a la resta del barri.


En els murs interiors, també hi farem intervencions artístiques que tindran per objectiu crear sensacions i reviure el barri.

Cap comentari: